Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine 6tejst, ki je dostopna na povezavi 6tejst.com in jo upravlja Vito Štibernik, samostojni podjetnik ( v nadaljevanju: ‘ponudnik’).

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene strani in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki:

 • Ponudnik: 6Tejst, Vito Štibernik s. p. 
 • Sedež ponudnika: Kotredež 10, 1410 Zagorje ob Savi
 • Davčna številka SI: 74249606
 • Matična: 9042938000
 • Zavezanec za DDV: Ne
 • TRR: SI56 6100 0002 6780 592
 • Kontaktni podatki: 040574210
 • E-mail: [email protected]
 • Spletna stran: 6tejst.com

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • bistvene značilnosti blaga (vključno z garancijami),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR), so končne in ne vsebujejo DDV. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Prečrtana cena je prejšnja cena artikla v spletni trgovini 6Tejst in sicer najnižja cena artikla, ki jo je trgovec uporabljal v obdobju, ki ni krajše od 30 dni pred uporabo znižane cene.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini https://6tejst.si se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na [email protected]

V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

– V naslovu sporočila: Preklic naročila

– V vsebini sporočila:

 1. a) ime in priimek kupca, 
 2. b) naslov kupca,
 3. c) številka naročila

Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V primeru, da po prevzemu blaga, prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pravica o odstopu od pogodbe ne velja za artikle izdelane po naročilu.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti na email naslov: [email protected]

Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika: Vito Štibernik, Kotredež 10, 1410 Zagorje ob Savi.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

Način plačila

Potrošnik lahko naročeno blago v spletni trgovini https://6tejst.si plača na naslednje načine:

– Po predračunu: naročeno blago lahko plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila.

– Po povzetju: naročeno blago plačate z gotovino kurirju ob prevzemu pošiljke.

– S plačilno oz. kreditno kartico: Plačilo opravite s kreditno kartico preko spletnega plačilnega vmesnika Stripe (preusmeritev na varno plačilo).

-Preko plačilnega sistema PayPal (preusmeritev na varno plačilo).

Stroški dostave

Vse pakete pošiljamo v sodelovanju z GLS Slovenija. Ob naročilu nad 50 EUR (brez vrednosti poštnine) je dostava v Sloveniji brezplačna.

V poštnini, ki je samodejno dodana znesku vašega naročila in je posebej specificirana je vštet strošek poštnine, odkupnine in pakiranja ter drugi administrativni stroški.

Ob plačilu PO POVZETJU, GLS Slovenije zaračuna provizijo, ki znaša 1,00 €. Strošek GLS provizije je že vključen v vrednost naročila.

Dostavo izvajamo v sodelovanju z dostavno službo GLS. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.